Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Dallas «ψήφισαν» τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών - «Φώναζαν τον αριθμό 48...»

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Dallas «ψήφισαν» τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών - «Φώναζαν τον αριθμό 48...»
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αντιπροέδρου, το ακροατήριο άρχισε να φωνάζει τον αριθμό «48»
Σε ιδιωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνέλευσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Dallas, Texas, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τον αντιπρόεδρο J.D. Vance, ουσιαστικά παρουσιάζοντάς τον ως τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico στις 10/9.
Σύμφωνα με πηγές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αντιπροέδρου, το ακροατήριο άρχισε να φωνάζει τον αριθμό «48».
Η αναφορά σχετίζεται με το ενδεχόμενο ο Vance να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του 2028, γεγονός που θα τον καθιστούσε τον 48ο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Μεταξύ των προσκεκλημένων στο κλειστό φόρουμ βρίσκονταν περιφερειακοί πολιτικοί, κομματικά στελέχη και βουλευτές από τις πολιτείες Ohio, Wisconsin, Michigan και Pennsylvania.
Νωρίτερα, στις 7 Αυγούστου, ο Donald Trump απέφυγε να παράσχει δημόσια στήριξη στον Vance για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση σε δημοσίευμα της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο ο Trump είχε ήδη εκφράσει ιδιωτικά σε μεγάλους χρηματοδότες του κόμματος την επιθυμία του να δει τον Vance ως διάδοχό του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρέχουσα θητεία του Αμερικανού προέδρου ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2029.
Το Σύνταγμα των ΗΠΑ, μέσω της 22ης Τροπολογίας, περιορίζει την εκλογή ενός προσώπου σε δύο θητείες, ωστόσο ο Trump έχει επανειλημμένα αναφερθεί στη θεωρητική πιθανότητα διεκδίκησης μιας τρίτης θητείας.
Η φετινή κομματική συνέλευση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πραγματοποιείται πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο — μια πρακτική χωρίς προηγούμενο στην αμερικανική πολιτική ιστορία, όπου αντίστοιχες διοργανώσεις πραγματοποιούνταν παραδοσιακά ενόψει προεδρικών εκλογών.
Στις 3 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι θα εκλέξουν εκ νέου και τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και 33 γερουσιαστές.
Οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν αυτή τη στιγμή την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης